Jehněčí masové kuličky se sýrem feta

Všechny suroviny vložte do vhodné nádoby. Vypracujte směs a z ní vytvarujte kuličky, každou o hmotnosti přibližně 50 g. To odpovídá asi 3 masovým kuličkám na porci. Poté odstavte.

Připravte si suroviny na omáčku. Do pánve na smažení vhodné velikosti nalijte olej. Doměkka orestujte cibuli, česnek a oregano. Přilijte víno a nechejte mírně vařit, dokud se většina vína neodpaří.

Vše lžící přendejte do odnímatelné nádoby pomalého hrnce Crock-Pot, přidejte zbytek surovin na omáčku a dobře promíchejte.

Pánev na smažení vytřete kusem papírové kuchyňské utěrky. Poté do ní nalijte trochu oleje a opečte masové kuličky ze všech stran.

Následně je lžící přendejte do nádoby a položte do omáčky. Vařte 4 až 5 hodin na nízký výkon (Low) nebo 3 až 4 hodiny na vysoký výkon (High).

Servírujte horké s čerstvě uvařenými těstovinami, trochou nasekané petrželky a nastrouhaného sýru feta.

Cooking Time

4 až 5 hodin (Low) nebo 3 až 4 hodiny (High)

Servings

6-7

Ingredients

  • 1 kg mletého jehněčího
  • 1 vejce
  • 70 g strouhanky
  • 100 g strouhaného sýra feta (plus trocha na ozdobu)
  • 3 stroužky česneku, najemno nakrájené
  • 3 polévkové lžíce nasekané petrželky (plus trocha na ozdobu)
  • Kůra z jednoho citronu
  • 1 vrchovatá čajová lžíce sumachu (škumpy koželužské)
  • Sůl a pepř

Suroviny na omáčku

  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1 velká cibule nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky nakrájeného česneku
  • 1 čajová lžička sušeného oregana
  • 50 ml červeného vína
  • ½ čajové lžičky sušených plátků červeného chilli
  • 1 bobkový list
  • Kůra z jednoho citronu
  • 800 g nakrájených rajčat
  • 200 ml vody nebo vývaru
  • Sůl a pepř

Podávejte s

čerstvě uvařenými těstovinami, petrželkou a strouhaným sýrem feta