Podzimní kuřátko s praženými vlašskými ořechy a melasou z granátových jablek

Opražte vlašské ořechy na velké pánvi. Odstavte a nechte vychladnout. Dejte si stranou jednu velkou hrst ořechů na ozdobení a zbytek vložte do mixéru. Mixujte, dokud nezískáte konzistenci připomínající strouhanku.

Ve velké nádobě smíchejte cukr, mletou skořici, kurkumu, muškátový oříšek, nové koření a sůl. Ve vzniklé směsi rovnoměrně obalte kousky kuřete.

Rozehřejte pánev na smažení vhodné velikosti nebo nádobu pomalého sauté hrnce Crock-Pot na středně vysokou teplotu, přidejte olej a osmahněte kousky kuřete dozlatova. Poté kuře vyndejte.

Na stejné pánvi na středně vysokou teplotu rozpusťte máslo. Přidejte cibuli a orestujte ji doměkka. Lžící přendejte cibuli, rozmixované vlašské ořechy, citronovou šťávu, vývar a melasu do nádoby pomalého hrnce Crock-Pot. Přidejte okořeněné kousky kuřete a zbytek kořenící směsi.

Vmíchejte stroužky česneku a snítky rozmarýnu. Přidejte tyčinku skořice.

Vařte 5 až 6 hodin na nízký výkon (Low) nebo 4 až 5 hodin na vysoký výkon (High).

Vyndejte snítky rozmarýnu a rozmačkejte změklé stroužky česneku do omáčky.

Podávejte s rýží basmati a posypejte semínky granátových jablek, nasekanou petrželkou a zbytkem vlašských ořechů.

Cooking Time

5 až 6 hodin (Low) nebo 4 až 5 hodin (High)

Servings

3-4

Ingredients

  • 300 g vlašských ořechů
  • 2 polévkové lžíce hnědého jemného cukru
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 1 čajová lžička mleté kurkumy
  • ¼ čajové lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • ¼ čajové lžičky mletého nového koření
  • Špetka soli
  • 8 vykostěných kuřecích stehýnek bez kůže
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 25 g másla
  • 2 velké cibule, nakrájené na tenké plátky
  • Šťáva z jednoho citronu
  • 275 ml kuřecího vývaru
  • 80 ml melasy z granátových jablek
  • 10 stroužků česneku, oloupaných a vcelku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1 velká tyčinka celé skořice

Podávejte s

  • rýží basmati, semínky granátových jablek a nakrájenou petrželkou