Pomerančový crème brûlée

Ve vhodné nádobě ušlehejte žloutky s cukrem.

Rozdělte vanilkový lusk a vyškrábněte zevnitř semínka. Nalijte smetanu na pánev a přidejte vanilkový lusk se semínky a pomerančovou a citronovou kůru. Přiveďte k varu a mírně vařte 2 až 3 minuty. Poté odstavte.

Nalijte na vyšlehané žloutky s cukrem a důkladně vyšlehejte do krémové konzistence.

Přes sítko přeceďte krém do vhodné nádoby. Naběračkou opatrně odeberte veškerou případnou pěnu z povrchu.

Přelijte krém do formiček, volně je překryjte fólií a vložte do pomalého hrnce Crock-Pot. Opatrně do hrnce nalijte vařící vodu, aby sahala do poloviny formiček, a vařte na vysoký výkon (High) 1 hodinu.

Vytáhněte formičky z hrnce a před zmrazením je nechejte alespoň 2 hodiny nebo nejlépe přes noc vychladnout.

Každou porci posypte jednou čajovou lžičkou třtinového cukru a nechejte zkaramelizovat pod grilem nebo pomocí flambovací pistole.

Skvěle chutná se sušenkami a špetkou pomerančové kůry na ozdobu.

Cooking Time

1 hodina (High)

Servings

4-5

Ingredients

  • 6 vaječných žloutků
  • 75 g cukru krupice
  • 600 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk
  • Kůra z jednoho citronu
  • Kůra ze tří pomerančů
  • 4/5 čajové lžičky třtinového cukru

Podávejte se

  • sušenkami a pomerančovou kůrou