Sirupová bábovka

Vydatně vytřete vnitřek menší bábovkové formy o objemu 1,2 litru.

Lžičkou nalijte 50 g zlatého sirupu na dno formy a odložte ji stranou.

Zbývajících 50 g zlatého sirupu, máslo, cukr a citronovou kůru vyšlehejte elektrickým šlehačem do lehké a nadýchané konzistence. Zašlehejte polovinu vajec a poté polovinu mouky. Následně zašlehejte zbývající vejce, mouku a mléko.

Lžící přendejte směs do bábovkové formy a uhlaďte povrch.

Zakryjte formu fólií na volno tak, aby měla bábovka prostor nabýt. Fólii zahněte kolem formy, aby nesklouzla.

Vložte bábovku do nádoby Crock-Pot.

Do nádoby napusťte tolik studené vody, aby sahala do poloviny bábovkové formy. Nasaďte na nádobu poklici a vařte na vysoký výkon (High) 3 až 4 hodiny.

Opatrně vyjměte bábovku z nádoby Crock-Pot, odstraňte fólii a vyklopte na nahřátý talíř nebo tácek.

Bábovku podávejte přelitou lžící zlatého sirupu, nakrájenou na silné klínky a s krémem.

Cooking Time

3 až 4 hodiny (High)

Servings

6-7

Ingredients

  • 175 g povoleného másla, plus trochu na vymazání bábovkové formy
  • 100 g zlatého sirupu
  • 125 g cukru krupice
  • Kůra z jednoho citronu
  • Kůra a šťáva z jednoho pomeranče
  • 3 středně velká vejce
  • 175 g mouky s kypřicím práškem (nebo 170 g polohrubé mouky a ¾ čajové lžičky kypřicího prášku)
  • 15 ml mléka

Podávejte se

  • 4 až 5 lžícemi zlatého sirupu nebo horkého krému