Tortilly enchiladas

Do velké nádoby dejte cibuli, papriku, sladkou kukuřici, černé fazole, pastu z papriček chipotle, kmín, sůl, koriandr a citronovou kůru. Přidejte velkou hrst strouhaného sýra a dobře promíchejte.

Nádobu pomalého hrnce Crock-Pot vymažte trochou rostlinného oleje.

Přidejte trochu salsy, aby zhruba zakryla dno. Můžete začít připravovat tortilly. Do středu každé z 12 tortill dejte několik lžic připravené náplně tak, aby v každé tortille bylo přibližně stejné množství.

Tortilly pevně srolujte a přehněte kraje, aby náplň nevytekla ven.

Doprostřed nádoby na vrstvu salsy položte jednu tortillu skladem dolů. Nyní na každou stranu od prostřední tortilly vyskládejte další 3 až 4 tortilly, všechny skladem dolů.

Každou tortillu potřete lžící salsy a posypte strouhaným sýrem.

Postup opakujte se zbylými naplněnými tortillami.

Přikryjte poklicí a vařte na nízký výkon (Low) 3 až 4 hodiny, dokud se tortilly nepropečou.

Podávejte horké.

Cooking Time

3 až 4 hodiny (Low)

Servings

6-7

Ingredients

  • 1 velká cibule, najemno nakrájená
  • 1 červená paprika, najemno nakrájená
  • 325 g sladké kukuřice v plechovce, osušené
  • 380 g černých fazolí v plechovce/krabičce, propláchnutých a osušených
  • 1 čajová lžička pasty z papriček chipotle nebo 1 velká polévková lžíce chilli prášku
  • 2 čajové lžičky mletého kmínu, sůl na dochucení
  • 2 velké hrsti nakrájeného koriandru
  • Kůra z jednoho velkého citronu
  • 500 g salsy
  • 500 g strouhaného uzrálého čedaru
  • 12 moučných tortillových placek

Podávejte s

  • krémovým guacamole a křupavými tortillovými chipsy