Zapečená rýže s lilkem, mozzarellou a šafránem

V samostatné nádobě smíchejte passatu, oregano a česnek.

Na pánvi na smažení rozehřejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje a orestujte plátky lilku, dokud nezískají nahnědlou barvu. Poté lilek vyjměte a nechejte odpočinout. Lilek budete možná muset kvůli velkému počtu plátků restovat na několikrát.

Do stejné pánve, ve které jste restovali lilek, přidejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje a zlehka v ní orestujte cibulku, dokud nezesklovatí. Za stálého míchání přidejte rýži a restujte, dokud nebude průhledná.

Přidejte vývar, bílé víno a šafrán a míchejte několik minut, dokud se skoro všechen vývar nevsákne.

Polovinu směsi passaty smíchejte na dně nádoby pomalého hrnce Crock-Pot, rozetřete a přidejte polovinu mozzarelly. Nahoru v souvislé vrstvě položte polovinu plátků lilku.

Na lilek lžící naložte vrstvu rýže a zarovnejte ji. Vytvořte další vrstvu lilku a na ni naklaďte zbytek mozzarelly. Nakonec vše přelijte passatou.

Vařte na vysoký výkon (High) přibližně 2 až 3 hodiny.

Cooking Time

2 až 3 hodiny (High)

Servings

4-5

Ingredients

  • 700 g rajčatové passaty
  • 1 čajová lžička sušeného oregana
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 středně velké lilky, nakrájené přibližně na 5mm plátky
  • 250 g mozzarelly
  • 200 g rýže arborio
  • 1 středně velká cibule, najemno nakrájená
  • 1 velká špetka šafránu
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • Olivový olej dle potřeby
  • Strouhaný parmazán

Podávejte se

  • strouhaným parmazánem a roketou