Jednoduchá grilovaná žebírka

Postup

  • Vložte žebírka do odnímatelné nádoby pomalého hrnce Crock-Pot®, přelijte je BBQ omáčkou a přiklopte poklici.
  • Vařte 4 až 5 hodin na vysoký výkon (High) nebo 6 až 7 hodin na nízký výkon (Low).
  • Jestliže máte raději žebírka křupavá, vyjměte je z nádoby a vyskládejte na vhodný plech. Pečte v rozehřáté troubě asi 10 minut dokřupava a při podávání je přelijte výpekem.
  • Pokud máte raději žebírka měkká, vyjměte je z pomalého hrnce Crock-Pot® a poduste přímo v BBQ omáčce.
  • Žebírka podávejte s pečenými brambory a domácím salátkem coleslaw.

 

Jak připravit domácí salát coleslaw

  • V mísicí nádobě smíchejte zelí, mrkev a cibuli.
  • V samostatné nádobě rozmíchejte majonézu, šťávu a kůru z citronu, celozrnnou hořčici, sůl a pepř.
  • Přendejte směs na zeleninu a vše dobře promíchejte, aby se suroviny rovnoměrně spojily. Salát překryjte a před podáváním vychlaďte.
Cooking Time

6 až 7 hodin (Low) nebo 4 až 5 hodin (High)

Servings

4-5

Ingredients

  • 1 kg vepřových žebírek, rozdělených na porce po 2 žebírkách
  • 300 ml vaší oblíbené BBQ omáčky

Suroviny na kyselkavý domácí salát coleslaw

  • ½ hlávky bílého zelí, nastrouhané najemno
  • 1 středně velká červená cibule, najemno nakrájená
  • 1 středně velká mrkev, nastrouhaná
  • 200 ml majonézy
  • 1 čajová lžička celozrnné hořčice
  • Kůra a šťáva z 1 citronu
  • Sůl a pepř

Podávejte s

  • pečenými brambory a kyselkavým domácím salátkem coleslaw