Všechny suroviny vložte do vhodné nádoby. Vypracujte směs a z ní vytvarujte kuličky, každou o hmotnosti přibližně 50 g. To odpovídá asi 3 masovým kuličkám na porci. Poté odstavte.
Připravte si suroviny na omáčku. Do pánve na smažení vhodné velikosti nalijte olej. Doměkka orestujte cibuli, česnek a oregano. Přilijte víno a nechejte mírně vařit, dokud se většina vína neodpaří.
Vše lžící přendejte do odnímatelné nádoby pomalého hrnce Crock-Pot, přidejte zbytek surovin na omáčku a dobře promíchejte.
Pánev na smažení vytřete kusem papírové kuchyňské utěrky. Poté do ní nalijte trochu oleje a opečte masové kuličky ze všech stran.
Následně je lžící přendejte do nádoby a položte do omáčky. Vařte 4 až 5 hodin na nízký výkon (Low) nebo 3 až 4 hodiny na vysoký výkon (High).
Servírujte horké s čerstvě uvařenými těstovinami, trochou nasekané petrželky a nastrouhaného sýru feta.