24 hodin předem umyjte maso z obou stran. V malé nádobě smíchejte koření a 1 polévkovou lžíci olivového oleje. Touto směsí přelijte hovězí a důkladně ji vetřete do masa. Přikryjte a nechejte přes noc v chladničce.
Rozehřejte pánev na smažení vhodné velikosti. Přidejte 1 polévkovou lžíci oleje a osmahněte hovězí po obou stranách dohněda. Poté maso vložte do odnímatelné nádoby pomalého hrnce Crock-Pot, přelijte pivem, přikryjte poklicí a vařte na vysoký výkon (High) 4 až 5 hodin doměkka.
Připravte si guacamole. Rozmačkejte avokáda a přidejte zbývající suroviny. Vše dobře promíchejte a dejte vychladit.
Rozehřejte troubu na 200 °C.
Vyjměte hovězí z hrnce Crock Pot, položte ho na talíř a pomocí 2 vidliček ho jemně natrhejte.
Na středně velký plech nasypejte polovinu tortillových chipsů tak, aby zakryly dno, a přidejte polovinu hovězího masa. Vše rovnoměrně rozprostřete. Posypte nakrájenými papričkami jalapeños a polovinou nastrouhaného sýra.
Stejným způsobem vytvořte další vrstvu, dokud nespotřebujete všechny suroviny.
Dejte zapéct do trouby asi na 5 minut, dokud se sýr nerozteče.
Na horké nachos dejte několik lžic guacamole a posypejte nakrájeným koriandrem a ozdobte cherry rajčátky.
Ihned podávejte. Nejlépe se jí rukama.