Pečená jablíčka

  • V malé nádobě smíchejte vlašské ořechy, směs semínek a ořechů, 2½ polévkové lžíce hnědého jemného cukru a ½ čajové lžičky mleté skořice.
  • Odkrojte spodek jablka, abyste vytvořili rovný povrch, a poté oloupejte horní třetinu jablka a zbavte ho jádřince.
  • Uložte jablka do nádoby pomalého hrnce Crock-Pot® a lžící nasypte směs s vlašskými ořechy do dutiny vzniklé po vykrojení jádřince. Do každého jablka zapíchněte tyčinku skořice.
  • V malé nádobě smíchejte zbytek skořice se 130 g hnědého jemného cukru a jablečným moštem. Přelijte přes jablka a přikryjte poklicí.
  • Vařte na nízký výkon (Low) přibližně 2 až 3 hodiny.
  • Jablka vytáhněte ven děrovanou naběračkou. Každou porci přelijte několika polévkovými lžícemi šťávy vyvařené z jablek.
  • Podávejte se dvěma kopečky vanilkové zmrzliny, která krásně vyváží chuť.
Cooking Time

2 až 3 hodiny (Low)

Servings

4-5

Ingredients

  • 40 g nahrubo nakrájených vlašských ořechů
  • 3 polévkové lžíce semínek a ořechů dle chuti
  • 2½ polévkové lžíce hnědého jemného cukru
  • ¾ čajové lžičky mleté skořice
  • 4 tyčinky sušené skořice
  • 4 středně velká jablka
  • 300 g hnědého jemného cukru
  • 180 ml jablečného moštu
  • 1 vanička vanilkové zmrzliny

Podávejte se

  • 2 kopečky vanilkové zmrzliny