Ve vhodné nádobě ušlehejte žloutky s cukrem.
Rozdělte vanilkový lusk a vyškrábněte zevnitř semínka. Nalijte smetanu na pánev a přidejte vanilkový lusk se semínky a pomerančovou a citronovou kůru. Přiveďte k varu a mírně vařte 2 až 3 minuty. Poté odstavte.
Nalijte na vyšlehané žloutky s cukrem a důkladně vyšlehejte do krémové konzistence.
Přes sítko přeceďte krém do vhodné nádoby. Naběračkou opatrně odeberte veškerou případnou pěnu z povrchu.
Přelijte krém do formiček, volně je překryjte fólií a vložte do pomalého hrnce Crock-Pot. Opatrně do hrnce nalijte vařící vodu, aby sahala do poloviny formiček, a vařte na vysoký výkon (High) 1 hodinu.
Vytáhněte formičky z hrnce a před zmrazením je nechejte alespoň 2 hodiny nebo nejlépe přes noc vychladnout.
Každou porci posypte jednou čajovou lžičkou třtinového cukru a nechejte zkaramelizovat pod grilem nebo pomocí flambovací pistole.
Skvěle chutná se sušenkami a špetkou pomerančové kůry na ozdobu.