Vydatně vytřete vnitřek menší bábovkové formy o objemu 1,2 litru.
Lžičkou nalijte 50 g zlatého sirupu na dno formy a odložte ji stranou.
Zbývajících 50 g zlatého sirupu, máslo, cukr a citronovou kůru vyšlehejte elektrickým šlehačem do lehké a nadýchané konzistence. Zašlehejte polovinu vajec a poté polovinu mouky. Následně zašlehejte zbývající vejce, mouku a mléko.
Lžící přendejte směs do bábovkové formy a uhlaďte povrch.
Zakryjte formu fólií na volno tak, aby měla bábovka prostor nabýt. Fólii zahněte kolem formy, aby nesklouzla.
Vložte bábovku do nádoby Crock-Pot.
Do nádoby napusťte tolik studené vody, aby sahala do poloviny bábovkové formy. Nasaďte na nádobu poklici a vařte na vysoký výkon (High) 3 až 4 hodiny.
Opatrně vyjměte bábovku z nádoby Crock-Pot, odstraňte fólii a vyklopte na nahřátý talíř nebo tácek.
Bábovku podávejte přelitou lžící zlatého sirupu, nakrájenou na silné klínky a s krémem.