Do velké nádoby dejte cibuli, papriku, sladkou kukuřici, černé fazole, pastu z papriček chipotle, kmín, sůl, koriandr a citronovou kůru. Přidejte velkou hrst strouhaného sýra a dobře promíchejte.
Nádobu pomalého hrnce Crock-Pot vymažte trochou rostlinného oleje.
Přidejte trochu salsy, aby zhruba zakryla dno. Můžete začít připravovat tortilly. Do středu každé z 12 tortill dejte několik lžic připravené náplně tak, aby v každé tortille bylo přibližně stejné množství.
Tortilly pevně srolujte a přehněte kraje, aby náplň nevytekla ven.
Doprostřed nádoby na vrstvu salsy položte jednu tortillu skladem dolů. Nyní na každou stranu od prostřední tortilly vyskládejte další 3 až 4 tortilly, všechny skladem dolů.
Každou tortillu potřete lžící salsy a posypte strouhaným sýrem.
Postup opakujte se zbylými naplněnými tortillami.
Přikryjte poklicí a vařte na nízký výkon (Low) 3 až 4 hodiny, dokud se tortilly nepropečou.
Podávejte horké.